Platina

Platina verlovingsringen bestaan er in vele stijlen en variaties


Het moeilijkste van het kopen van een platina verlovingsring is het kiezen van de stijl. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden waaruit gekozen kan worden dat het bijna onmogelijk is om tot een keuze te komen. Juist vanwege het feit dat er zoveel mogelijkheden zijn, laten we daarom kijken naar enkele stijlen.

Ten eerste is er de twee tonen stijl. Deze stijl is gemaakt door de combinatie twee verschillende metalen zoals platina en titanium om zo tot een unieke creatie te komen. Daarnaast heb je de meer decoratieve variant waarbij de ring versierd is met verschillende elegante details. Houd je meer van eenvoud dan is de gepolijste stijl meer jouw ding. Deze is glad, simpel en uniek door de prachtige elegantie die ontstaat door rust die de ring uitstraalt.

Dan is er de welbekende vraag of je edelstenen aan een platina ring kan toevoegen. Het antwoord is simpelweg ja, maar ook hier is er weer breed scala aan mogelijkheden waaruit gekozen kan worden. Sommige mensen geven de voorkeur aan het toevoegen van gekleurde edelstenen of diamanten aan de ring. En vanwege het feit dat platina een sterk metaal is, is het in staat om elke steen lang vast te houden zonder te breken. Dus je kan met een gerust hart een waardevolle edelsteen aan je platina ring toevoegen zonder dat je je druk moet maken dat je op een dag wakker wordt en je de steen niet meer terug kan vinden.

Ok, je hebt de stijl uitgekozen en je hebt de beslissing genomen om een steen of diamant aan je verlovingsring toe te voegen. Dan komt het aan op de maat. Het makkelijkste is natuurlijk om de juwelier binnen te stappen en de maat te laten meten van je huidige ring. Wanneer je de ring online koopt, worden de maat dikwijls duidelijk vermeld. Houd er rekening mee dat de bovenzijde van je vinger vaak net iets dikker is dan de onderkant van je vinger dus je doet er verstandig aan om een maat te kiezen die net iets groter is dan de werkelijke dikte van je vinger.

Tot slot het onderhoud van platina ringen. Schoonmaken is heel eenvoudig. Het enige wat je moet hebben is warm water een simpele zeepoplossing en een zachte doek waarmee je heel eenvoudig je kostbare platina verlovingsring kan schoonmaken.