Ovale diamanten

Verlovingsringen met ovale diamanten staat bovenaan het lijstje van iedere bruid

ovaal ring 4 ovaal ring 3 ovaal ring 2 ovaal ring 1

Vergeet ronde diamanten, peervormige diamanten en diamanten in een vorm van een hart. Tegenwoordig zijn de ovale diamanten weer helemaal in. Deze prachtvorm zorgt ervoor dat de verlovingsring om je vinger nog meer passie uitstraalt dan je dacht. Het is dan ook niet voor niks dat Kate Middleton, het hoogtepunt van de moderne trouwstijl, een verlovingsring met ovale diamanten draagt. Het is simpelweg een vorstelijke vorm en niet alleen vanwege het feit dat ring van de moeder van prins William, prinses Diana, was.

Zodra je de ring met de ovale diamanten om je vinger schuift, merk je meteen op dat de vorm van de diamanten je vinger verlengt, waardoor er een ultra elegant effect gecreƫerd wordt.

Maar omdat je een verlovingsring met ovale diamanten wil, betekent niet dat je voor een volledige klassieke look moet gaan. Nee, integendeel het grote voordeel van een verlovingsring met ovale diamanten is dat deze werkelijk bij alles staat in welke setting dan ook. Daarbij past de ovale vorm prima bij elk edelmetaal zoals witgoud, platina of zilver en bij iedere denkbare kleur.

Niet alleen Kate Middleton is helemaal weg van de ovale diamanten. Nee, andere beroemdheden zoals Blake Lively, Stacy Keibler en Jennifer Aniston zijn enkele voorbeelden uit Hollywood die ook helemaal verliefd zijn geworden op de ovale diamanten.

Een ander groot voordeel is dat de ovale diamanten niet zo zeldzaam zijn en dat ze vrijwel overal verkrijgbaar zijn. Dit is natuurlijk heel handig wanneer je krap in je tijd zit om een juwelier te bezoeken.

Misschien wel de bekendste reden waarom mensen kiezen voor verlovingsringen met ovale diamanten is om het systeem voor de gek te houden. De ovale vorm van de diamant laat de diamant er namelijk groter uit zien dan dat deze eigenlijk is. Dus een ovale diamant lijkt dan van heel veel karaat te zijn, maar in werkelijk is het aantal karaat net iets minder dan iedereen denkt. Een win-win dus voor iedereen!

Zo zie je maar dat er genoeg redenen zijn om een verlovingsring aan te schaffen met daarin een of meerdere ovale diamanten verwerkt. Als koper zal je echt geen spijt krijgen wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor deze prachtvorm van een diamant te gaan voor je verlovingsringen.