Emerald

Zouden we ‘ja, ik wil’ moeten antwoorden tegen emerald verlovingsringen?

 

Het simpele antwoord is volmondig ‘ja’. De meeste mensen zeggen dat het te riskant is om emerald stenen te laten verwerken in ringen. En zeker wanneer er maar één edelsteen is die in de verlovingsring verwerkt is. De edelsteen zou te zacht, maar vooral te duur zijn om te vervangen. Dit alles dient allemaal met een korreltje zout genomen moeten worden. Zeker wanneer je oog in oog staat met de edelsteen zelf. Dan vergeet je alles en word je op slag verliefd.

De mooie, indrukwekkende groene kleur van de emerald straalt luxe en zeldzaamheid uit. Juist om deze reden wordt de edelsteen steeds vaker verwerkt in zowel trouwringen, verlovingsringen, kettingen, of zelfs armbanden. Weliswaar is de emerald steen ietwat uit de moderne stijl gevallen, maar desalniettemin is emerald toch in staat om in een moderne setting, de show te stelen waar je ook bent.

De zeldzame emerald is afkomstig uit Colombia, en specifiek gezegd uit de Colombiaanse mijn genaamd Muzo. Emerald is niet zo hard als diamant en dus zijn er professionele juweliers nodig om de emerald steen in de verlovingsring op professionele wijze te zetten. Daarbij kan zelfs een prachtige Muzo emerald waardevoller zijn dan de fijnste diamant.

En wist je dat emerald niet alleen als mooie edelsteen voor een verlovingsring gebruikt kan worden, maar dat emerald ook bekend staat om het genezen van ziekten en natuurlijk om de welvaart door de luxueuze uitstraling.

Naast de emerald edelsteen is de emerald bewerking van diamanten ook wereldberoemd en enorm populair de laatste jaren. De emerald bewerking laat een verlovingsring er ten opzichte van andere ringen er helemaal uitspringen. De emerald bewerking van een diamant resulteert in een diamant die de typische rechthoekige vorm heeft van een emerald edelsteen. De diamant in de vorm van een emerald zal juist op hele lange vingers heel erg tot zijn verbeelding spreken. Maar ook voor de kortere vingers zal een verlovingsring met een emerald bewerkte diamant er prachtig uit zien. Over het algemeen is het niet de prijs die de doorslag geeft bij de aanschaf van een verlovingsring met een diamant in een emerald vorm. Nee het is vaak de simpele vorm van de emerald die juist extra luxe en welvaart uitstraalt.